Eurocircuit OK, uitbreiding NEE!

Afgelopen weekend is onze actie eurocircuitaanbanden.nl gestart. We hebben met veel mensen in de directe omgeving van het eurocircuit gesproken, hebben flyers en raamposters verspreid en op enkele locaties spandoeken opgehangen.

Slechts enkele uren nadat een van deze spandoeken was opgehangen is deze vernield door een man die zijn hond aan het uitlaten was en “toevallig” een mes bij zich bleek te hebben. Uiteraard zijn we hier niet blij mee maar het heeft er wel voor gezorgd dat onze actie bij een breder publiek onder de aandacht is gebracht.

Onder andere het ED heeft er een artikel over geschreven, de reacties die bij het artikel op Social Media worden geplaatst zijn ongenuanceerd. We zijn azijnzeikerd, onze ramen moeten kapot worden gegooid, we komen niet uit Valkenswaard (en zouden dus niet moeten zeuren) etc. etc.

Bij het huis-aan-huis gaan hebben we met vele bewoners gesproken over het Eurocircuit. De complexiteit van het dossier zorgt ervoor dat alle nuance snel wordt vergeten en je of VOOR of TEGEN bent.

Tuurlijk, iedereen die in huis in Lage Heide koopt weet dat het Eurocircuit in de buurt ligt en daar hebben we bewust voor gekozen. Zoals enkele reacties aangeven, het is onderdeel van het visite kaartje van Valkenswaard. Ons standpunt is dan ook dat we niet tegen het Eurocircuit zijn, maar wel tegen uitbreiding van het eurocircuit. Als de concept plannen worden doorgezet gaat het gebruik van maximaal 6 weekenden per jaar + 16 uur per week naar 52 weekenden + 58 uur per week. Dat is (in elk geval een groot deel van de omwonenden) echt te veel. Eurocircuit OK, uitbreiding NEE!